Chenta

Chenta owh Chenta!!! sje2 berbual kt blog sendiri..kdg2 xsume org senang utk duduk depan kte n dgr kte membuat luahan persaan atau bebelan kn..so kt sni jer yg aku boleh membebel dn xde org nk marah aku...jd sile bace dn jgn lupe tok komen k...

Friday, February 25, 2011

Kenapa Bunyi Hon Itu Begitu??

salam uolllsssss...
hye2..hoi2...hey2....kohkohkohkohkoh...

boring sey hr ni so, sbb dh xde keje nk buat, walaupun sebenarnye ade jek keje nk buat...tp curi mse lah ckit coz mcm dh berabuk dh bloh i ni xde entry baru,,,kohkohkoh,,,
hari nk cter pasal HON...huhuhuhuhu, hon tau kan, jgn kate xtau lak..sbb rse cm nk nyanyikan lagu 'KERETA KECIL WARNA MERAH' huhuhuhuhuhu...



sape2 yang ade kereta, op coz la tau hon tu hape,huhuhuhu..yang xtau ape tu hon, silalah uollss sume search kat hencik google yer...

semalam ade someone bertanya kepada i tentang satu soklan yg xmampu die jawab, mungkin majoriti kite sendiri pun ade yg xmampu nk jawab soklan ni.huhuhuhhu...soklan xde la susah sgt, but klu nak dijawab dari sudut yang sangat serius mmg agak berbuih lah jugak mulut...kohkohkoh.. soklan tu berbunyi mcm ni:

"KENAPA DAN MENGAPA ORANG SUKA BUNYIKAN HON TAK KENA TEMPAT????"
contoh :
1. bunyikan hon kat kawasan yang sedang berlaku kesesakan lalulintas.
2. hon pemandu pusat latihan memandu yang sedang belajar memandu.
3. kereta yang agak tenang pemanduannya dihadapan kereta.

huhuhuhuhuhuhu...ok dah dpt imagine situasi tu x??? so ape pandangan uolllssssss... sebagai seorang pemandu yang sgt berhemah mungkin pd perkiraan anda, bagaimanakah anda menjawab atau memberi penjelasan disebalik persoalan ini???

pada perkiraan i sebagai seorang yang berfikiran WARAS & TIDAK DIPENGARUHI AMARAH situasi diatas berlaku bila seseorang tu TAK SEDAR DIRI..kahkahkahakhak,..sbb ape i ckp mcm tu, sbb cube bayangkan anda pada situasi 1:

TAK SEDARKAH anda, klu anda bunyikn hon sekali pun, anda xkn mampu sampai kerumah dlm sekali tekan hon....so jgn la jd sgt hebat seolah2 bile anda hon, semua kereta berganjak ketepi ala-ala ambulans nak lalu yer.....kohkohoh..

TAK SEDARKAH anda yg dulu anda juga seorang pelajar pusat memandu yang sgt lembab drive kereta, kahkahkahkha,,,walaupun anda dh hebat gler drive hencik kereta, tp still mcm org sengal yg lembab memandu... so dpt berfkir x, ape yg anda dpt klu bunyikn hon pun?? bukan nye hencik kancil tu boleh berdesup pergi sekali hon..ahahahahahah...jgn jd harok sgt klu yer pun kereta anda sgt laju....

TAK SEDARKAH anda, orang yg memandu tenang ni penyelamat nyawa org lain...bkn mcm anda, yg xtau sabar..nak drive laju2 nk sampai umh la konon...klu kemalangan sorg2 xpe, ni sebok menyusahkan org lain...kan bagus klu kemalangan org xamik kesah...sama mcm mn anda memandu xkesahkan org lain...drive lelaju mcm anda sorg bayar road tax..so?? nampak x betape xsedar diri nye anda klu melakukan situasi seperti tu???

so?? xperlulah anda berkelakuan seperti orang yg xbermoral....jgn nampakkan yg anda sangat huru hara dijalan raya.pemanduan sepatutnye menjadi sesuatu yg lebih simple tanpa stress jika anda berkeadaan tenang... kalau rse anda sentiase nak kan pemanduan yang lancar sahaja, silalah cipta kenderaan anda sendiri yang mungkin terbang kat udara..semoga kapal terbang x sebat kenderaan luar biase anda tu, kerana impaknye lebih dasyat....

so fikir-fikir dan renung-renungkan...selamat sedar diri.....
jgn biarkn amarah menguasai diri anda.....

pooonnnnnnnnnnnnnnnnnnn!!!!!ponnnnnnnnnnnnnn!!!ponnnnnnnnn!!!!!

3 comments:

::FAIZ FARISH:: said...

kalau bawak selow ala2 bersiar-siar, 20 ke 30 km jam je, tak kau hangin satu badan? kete dah la mahal tapi bawak macam kete buruk. baik kau simpan je la kete kau kat longkang...

(Tu la yg aku selalu kata kat pemandu yg bawak kete ala2 miss world....nak lambai peminat)

sahromnasrudin said...

assalamualaikum..

first time singah cini terus folo blog ini..

sbg pemandu, kita harus tenang..kalau gabra, tue yg eksiden mudah berlaku huhuhhh

Cz Aina said...

faiz-hohohohohohoho....same lah..kohkohkohkoh.....
sahrom-thankz...will follow u back....