Chenta

Chenta owh Chenta!!! sje2 berbual kt blog sendiri..kdg2 xsume org senang utk duduk depan kte n dgr kte membuat luahan persaan atau bebelan kn..so kt sni jer yg aku boleh membebel dn xde org nk marah aku...jd sile bace dn jgn lupe tok komen k...

Tuesday, February 1, 2011

~Penangan Hujan Dibumi Segamat~

hohohohohohohohohohoho.......
tajuk xmenahan...haaahahahah.....mmg xboleh tahan......
mood: tdo...(smbl wt entry...)
situasi: sejuk gler dlm opis(tp pasang aircond).....
masa: time keje (wt entry)

alohahahahha..uollsss sume2 sihat?? dh mkn??? dah mandi??? ha????? mandi ujan...cannot2 babe, xmagus utk uollss..(tp i like)...
so skunk ni mmg musim banjir, so xterlepaslah kg halaman i SEGAMAT.... hahaahahahahah...familiar kan?????????? wahhhhhhh...... mmg terkenal dgn kebanjirannye..kehkehkehkeh.....

k jom nak story ckit about banjir kat tempat i SEGAMAT...

30hb januari 2011/ahad....
hujan mmg lah xpernah yg nk berhenti lbh kurang 4-5 hari..... so i balik kg jumaat mlm..ahad dah nk balik jb..tiket mmg dh beli siap2 supaya xmengalami masalah xdpt balik jb semula....(mcm la x biase buat)...

so pagi2 lg mak aku(my stepmother ok) dah kejot i bangun........mse tu kat luar mmg suram2 lampu tido macam tu coz hujan..alangkah?????? ble tgk jam bru 8.30pg.... why my mom kejotkn i????

mak: dah bangun, g wat sarapan.....wat nasi goreng...
aku: ha???? (tp bangun jugak berjln terhuyu-hayang ke bilik air)

gedebak...gedebukkkkk..prangggggggggggggggggg........tinnnnnnnnnnnn..ponponpon.........

siaplah ns goreng...kuikuikuikuikukuikui...pastu aku pun g mandi........dpt bayangkan x mandi ketike hari sdg hujan diluar????????????? okey......relax je..(mak sy dh masakkan air panas n tuang dlm baldi lagi ok).....rumah kg, xde air panas tepi dinding tu nye..

sambil siap2 dan sudu suap ns ke mulut..sungguh buruk sekali muke...sbb nye xsaba nk mkn ns goreng sendiri masak..bole??? ble dh siap mkn... tros la p main kucing.....ank kucing baru......nme nye DOMOOKK... haahahahah..
lepas tu tunggu yati, die nk hantar g segamat n nk g men bowling..kehkehkeh.....

otw nk keluar ke batu anam, kitowg akan lalu jalan dalam sbb nk pusing gemas jauh sgt...keadaan dlm kelapa sawit...masih terkawal..walaupun kereta de wat aksi merentas air teh susu(banjir) tahap terkawal dgn penuh gegel..kahhhhhhhhhkahkahkah....

lepas tu straight g amik ank buah i yg sebok nk follow macik die ni balik jb.....n teros ke bustand amik kawan lagi 1 asma.......

n dah sampai kat bowling.,,,,.............wallah....walaupun hari hujan tetap semangat nk men.....kami org first sampai kt bowling tu..kehkehkeh.......

jom tgk pic........


(my frenzz: kiri-yat(single) kanan-(asma(single jgk....poyo..)


( me n yat)

kahkahkahkah...bkn main gedik lg kan??????
n yg len2 ni juzz tambah2....pic xbpe clear..hohohohoho...bkn nset i..nset i buruk jek,,,




(kasut nye dh la buruk, pastu scrapp nye xmelekat...cettt..)



ahahahahahahahahaha.... 1st nama ASMA, YAT & ZUE..... sape menang?????? ehemehem....


(perasaan kan???? sbnr nye men campak je sampai nk retak lin bowling..kahkahkah...)

lepas dah berfight dgn penuh kejayaan.....makaaaaaaaaaaaaaa....pemenangnye.!!!!!!!!!!!!!!!!
ehem2.... belanja mcd sudahh........x demand kan?????
mangsa adelah yat.....kahkahkahkah...saba yat...nti cube lagi...cema ko jgn perasan.....berlagak.....

so balik pastu tu g take away mcd coz aku dh nk nek bus balik jb pkl 4.....yat gerak nk g bli handset...pompuan tu kaye....dh la bru amik kete ok....nk bli nset plak....cettttttttttt.....

sampai2 bustand, bus aku lak bley batalkan sume perjalanan ke jb coz dah banjir area labis....haih...berlari2 lah aku try cr tiket len..seb bek dpt.... tp bus ni pusing jauh cikit ke tangkak...xkesah la janji sampai...

samapai area tebing tinggi??? walllaweyyyyyyyyyyyyyy....sudah naik air..stuck kat sini around 15-20mnt....... n pakcik bus tu redah banjir ok.... dpr bayangkan x perasaan aku??????????? AKU SANGAT TAKOTT..SIYES.......

2X redah air, n perjalanan diteroskn seperti biase...tp naik pitam jgk la ble perjalanan sampai 4jam SEGAMAT - JB.. haihhh....

n hari ni aku nk bg korang tgk nasib kwn aku si yat yg meredah banjir time nk balik umh plak..hahaahahaahahahaah... MENANGIS LA SIOT KETE BARU!!!!!!!





p/s: KALAU AKU LAH, MATI HIDUP SEMULA PUN AKU XNAK REDAH..GEGELLLLLLLLLLLLLLL!!!!!

yat ckp, die dah berenang dlm kereta...sian die....

ahahahahahahaaha, dah la susah nk dpt peluang balik kg...ble balik time plak xmengizinkn.......huhuhuuhuhu..but im hepy dpt berjimba dgn my frenzz.........

* LPS NI KNE BERLATIH DGN GIGIH MEN BOWLING..SUPAYA XKALAH DAN KEJE BELANJE MCD...

4 comments:

as said...

hahahaa... ala cik zuha ko mnang ari2 pn nsb je.. hmm tp cian kt yatie sbb sesampainye beliau kt umh abg dia da sebok cedok air dlm kte baru die.... hehe3... tp sekurgnye2 die slamat n ko pn slamat smpai jb kan?

bidadarihijau said...

mencik main bowling!!sbb asik masuk longkang jer..huhuhu

Cz Aina said...

as-tau xpe..kahkahkahkah..sian yat,,,,
bidadari-huhuhuhuhu....i pn menuju longkang jugk....

'AQILAH said...

gege sempat main bowling :D