Chenta

Chenta owh Chenta!!! sje2 berbual kt blog sendiri..kdg2 xsume org senang utk duduk depan kte n dgr kte membuat luahan persaan atau bebelan kn..so kt sni jer yg aku boleh membebel dn xde org nk marah aku...jd sile bace dn jgn lupe tok komen k...

Wednesday, September 14, 2011

~Jangan Sayang Bilang Benci ~

salam uooolllsssssss...
entry kali ni aku tertarik nk bercakap soal cinta cintun lah plak...kenape tercetusnye idea tok entry ni, biarlah rahsia...korang sendiri pn dh mungkin tau sebab nye...
first sekali korang sume mesti dah pernah bercouple2 ni kan, kalau yang belum buat2 jer la macam pernah...hamek feelllll...kohkohkoh...

entry ni aku nk tujukan pada couple2 yg xmenuju kebahagian dihujung perhubungan diowang, selalunye ape yg jadi?? cube teka???huuuh.. ade 2 jek penyudah yang selalu jadi:

1. masing2 redho n anggap ni semua ketentuhan Allah..
2. masing2 x terima kenyataan n saling salah menyalahi sesama sendiri....

pada yang memilih tok redho n berbaik2 sebagai kawan tu, aku simpulkn yang korg dan amek kuputusan yg cemerlang lah....but yang amek keputusan tok bermusuh ni, ade lah susah cikit..huhuhuhu...

ade satu situasi bila dah bergadoh2 pasal hubungan yg tak mampu diselamatkan ni, keluarlah segala maki hamun, buruk hina perangai, cerita ungkit mengungkit dan macam2 lagi.... tapi paling tak best nye bile bergadoh hal2 macam ni kat public..boleh ke macam tu??? kalau dulu time bercinta, klu boleh nk g tempat paling sunyi n tak de orang macamtu, tapi bile dah bergadoh, kalau boleh nk g ke stadium....huuhuhuuu..

malu la haih, keadaan macam ni..tetobe jer seseorang yang waras time bercinta jadi tak waras bile putus cinta..... tapi ini semua terpulang kat individu tu sendiri lah kan nk settle macam mane....

ape yg nak aku bagitau ni bile pasangan yang dah bergadoh kalah rusuhan haram tetibe bertukar adegan plak, sesi rayu merayu..boleh plak lagi macam tu..hahaahahahah.... tadi nyer puas lah maki hamun segala bagai..tetibe penyudah, ade plak rayu-rayuan... tetibe lah kate masih sayang , xmampu hidup tanpamu lah kan...lebih kurang macam tu lah...tengok lah kat situ, betapa buruk nye perangai mcm tu kan???

jadi pelik kat situ, sebenarnya SAYANG or Benci???
ataupun sayang tapi BENCI??
oR
benci tapi SAYANG??
aku sendiri dah naik pening dibuatnye......

macam ni jer la korang2 sume, bile kite rase kite benci sangat ingatlah yang kite pernah bahagia, ketawa,menangis,merajuk dan makan jajan kongsi2 satu mase dulu....jadi perasaan benci tu akan hilang dan kite akan rase lebih tenang...
and...
bile kite rase kita sayang, ingat lah jugak, kite hanya mampu merancang...Allah yang menentukan.... walaupun kite makan jajan kongsi2 bukan tiketnye.....belajarlah menerima kenyataan dan takdir....

sesungguhnya, Allah tu tak kejam pada hambanya, akan ade sinar.... yang datang samada cepat atau lama lagi dalam kehidupan kite.....



Pilihlah sesuatu, yang mampu buat kite berbangga dgn keputusan kite suatu hari nanti....

SO??? Benci ke Sayang???

3 comments:

::FAIZ FARISH:: said...

lama tak update....

Cz Aina said...

huhuhuhuh...sy bz ler....tq sudi dtg..

tarian jari said...

ha'ah..kite pun same!!if nk benci tu...ingat balik kemanisan yg pernah org tu buat~ =)