Chenta

Chenta owh Chenta!!! sje2 berbual kt blog sendiri..kdg2 xsume org senang utk duduk depan kte n dgr kte membuat luahan persaan atau bebelan kn..so kt sni jer yg aku boleh membebel dn xde org nk marah aku...jd sile bace dn jgn lupe tok komen k...

Friday, July 24, 2009

Tanda Lelaki Korang Poket Haus!!!!

Rumah ku syurga ku….

Setiap kali hujung minggu, dia tetibe je jadi sangat suke duduk kat umah dengan family daripada keluar dengan korang….

Tgk DVD @ PS jadi hobi…

Entah cerita apa yang menarik sangat sehingga saat korang tepon die sedang sebok tgk dvd,bile tanya citer apa,dengan bangga die cakap citer yg u all tgk kt panggung bulan lepas.

Makan kat gerai-gerai dan ajak ke pasar malam…

Kalau sebelum ni,nak order makan siap mintak menu kat pelayan.Makanan jangan cakap lah,penuh 1 meja,macam 10 orang nak makan.Tapi tetibe die cume order nasi goring kampong dan air kosong je.Mahal cikit lah air untuk korang,limau ais kot.

Balik awal..

Balik saja dari ambik korang balik keje atau kelas die terus anta korang kat depan umah.Padahal mase2 macam tu selalu die akan bawak korang g makan ke,lepak2 minum petang ke, tak pun g pusing2 ambik angin.Dengan muke yang konon penat tu korang pun kesianlah tengok die,dan dengan sedihnya turun dari kereta n masuk umah.

Tak ada lagilah hadiah2 ke,suprise2 ni..

Tibe je hari-hari penting die akan buat alasan yang memacam,nak balik kampong lah,mak sakit lah,kereta rosak lah dan berbagai2 lagi. So korang paham2 lah yang sebenarnya apa kan.Kalau tak pun die akan buat2 tak ingat lah kononnya,dengan alasan terlalu banyak kerja dan sibuk..

Mengelak ajak g Mall atau Shopping…

Tak mustahil kegemaran korang ni akan jadi 1 mimpi paling buruk untuk die.Dgr je shopping dah boleh buat diorang mati terkejut.So cube perhatikan muke die bile korang ajak ke mall,ade tak macam cicak tertelan kapur…

Tempat-tempat pelik…

Kalau sebelum ni,korang selalu g jalan2 kat taman tema air atau pun pusat-pusat hiburan,sekarang ni korang akan rasakan kelainannya apabila diorang ajak korang g taman riadah,berjogging kat tepi tasik ataupun main pasir kat tepi laut. Biasakanlah dengan tempat2 pelik yang bukan tempat selalu korang kunjungi ini supaya korang lebih cool. 

Temankan…

Dengan ayat temankan sudah cukup buat selera korang terbantut untuk makan.Sekarang ni,diorang dah taknak makan dgn korang lagi,Cuma nak temankan je.Korang nak ke makan kalau setakat die tolong tengok je,mesti taknak kan,ingat tu sume taktik je,padahal dulu die lah raja segala makan.

No call-call…

Setiap malam sebelum tido atau ape2 pun dia akan call korang. Sebok nak tanya tu ini. Segala report nak kena anta walau ape pun yang berlaku.. tapi sekarang ni,nak dengar bunyi telefon berdering pun susah,bunyi alarm adalah. Sms plak bley kire ngan jari berapa ketul je yang sampai n soalan2 nye plak langsung tak menarik, “dah mkn”, “blik keje pkul bpe”, gud nite”.

Kereta / motor rosak

Tak habis2 cerita pasal kereta atau motor yang meragam dan asyik buat hal. Tak habis disitu,siap cakap menyesal sebab pakai kereta atau motor kerana membazir,naik bus lagi bagus.Yang baik sikit,die akan cakap yang susahnya bile kereta dan motor rosak,sebab nanti korang terpakse plak naik bus sebab die tak dapat jemput korang balik keje atau kelas..huhhhhh…pandai betul bermain kata-kata..

Begitulah alasannya. Lelaki anda mungkin begitu banyak alasan dan muslihatnya kepada korang. So pandai-pandai korang lah nak handle…

5 comments:

miss_aszni said...

ni hasil kajian kau selama berapa tahun dok?
hahahahahaha..
ni kene take note ni..

kinkin said...

ahahahaha!

ya!harus take note ni! harus!harus!
sifuu..sifuuu..tunjuk ajar ku sifuuu!!

capsule_luna said...

ko ni mmg pkar skt otk...cyala zoozoo!!

sib bek laki aku lum mngapai situasi cm2...syukur...wawawawaaaa

ton n smaul....note 2 tmpal sblh ktil...

[re-arrange] said...

*facepalm*

mengapekah ko bocorkan rahsia kaum laki ni cz? cmne aku nak gune tektik2 ni utk skendel2 aku nnt? (eh?)

ceqzue said...

maul-tau xpe,jd kn panduan k..
kinkin-2 bru ckit aku bg...
anom-sok2 jd la bf ko cm2,dh bley praktikkn.. aku ni..
rere-pastikan skandal ko 2 xbace blog aku ni..