Chenta

Chenta owh Chenta!!! sje2 berbual kt blog sendiri..kdg2 xsume org senang utk duduk depan kte n dgr kte membuat luahan persaan atau bebelan kn..so kt sni jer yg aku boleh membebel dn xde org nk marah aku...jd sile bace dn jgn lupe tok komen k...

Thursday, January 21, 2010

Aku Menangis :(

Tempat : Bandar Time: Petang,waktu org balik keje Suasana: Sesak

Aku sedang memandu kereta,baru balik dari kerja. Melalui jalanraya yang sesak dengar kereta dan motorsikal ditambah plak kenderaan –kenderaan lain seperti lori. Memang cukup sesak,waktu petang macam ni. Aku drive dengan sungguh-sungguh. Keadaan lalulintas agak sesak dr hari-hari selalu,kereta aku bergerak perlahan sama macam kereta lain. Lebih kurang 100meter dari kereta aku kedepan aku lihat seperti ada sebuah kereta di bahu jalan. Mungkin rosak, dan sebab tu keadaan lalulintas aku sesak. Perlahan-lahan kereta aku melewati kenderaan yang tersadai di tepi jalan,dari pemerhatian aku keadaan kereta dalam keadaan baik je,xde rupe cm rosak pn.. tp ble aku tgk btol2 kete tu mcm aku kenal, bkn mcm aku kenal tp aku mmg kenal. Tu kete mber aku. Tanpa berlengah-lengah aku bagi signal ke kiri n terus parking... ade 4-5 orang polis siap dgr radiocar sekali.. dalam tercari-cari empunya kereta aku disapa seorang anggota polis.
“awk siapa.?”
“sy kawan yg pny kete ni, knp ngan kete ni.?” Aku Nampak hnset n beg die kat tepi kete,mmg tu hnset die,aku ingt.
“awk kwn die,tau no phone mak die.?”
“tau,tp mn kwn sy,kenapa kete die ade kt sini.?”
seorang dr polis tu tarik aku ketepi, dgn perlahan die bisik kat aku.
“kwn awk dh meninggal dunia,xcdent.”
terkejut beruk aku dibuatnye,berjujuran airmata kuar. Tak tau kenapa sedih sgt smpai aku plak yg tersedu2. Aku capai telepon n teros coll mak die... masa mak die angkat coll tu tetibe aku plak yg meraung... sy x terkeluar dr mulut aku n ink bagtau mak die..
Tp dlm sedu-sedan tu aku bgtau jgk mak die.. mak die lak kat sne,terus meraung.... phone dimatikan.
sedih sgt membuat aku menangis tak henti-henti mengenangkn kwn aku tu,mcm tak percaya sume tu berlaku pd die. Die aku kenal mmg baik,sensitive org nye yang paling aku ingat pasal die ni, die terlalu sedih sbb dia clash dgn awek die.

Tempat : gelap Time: mlm nk ke pagi Suasana: sunyi.

Sekujur tubuh diatas katil dalam sebuah bilik. Dengan mata yang terbeliak memandang ke seluruh bilik. Gelap........
Alhamdullilallah!!!
Aku bermimpi rupanya..

5 comments:

♥ kinkin ♥ said...

rasa nak sepak penulis belog ini laju2

penyu sejuk said...

vudus!!!aku pun mcm ikin jgk..
tp aku bkn nk sepak...aku nk tendang lelaju smpai dia tercampak kat dinding bangunan KLCC>..

ceqzue said...

huahuahuahuahua..
nk tulis entry kat blog sendiri pn kne marah..
sedey ar...

penyu sejuk said...

cedey plak...
ko punye entry tu menyeramkan tau x?

ceqzue said...

huhuhuu..
dh tu aku xsedey plak kn..
walaupun dlm mimpi..
penat aku nanges tau..