Chenta

Chenta owh Chenta!!! sje2 berbual kt blog sendiri..kdg2 xsume org senang utk duduk depan kte n dgr kte membuat luahan persaan atau bebelan kn..so kt sni jer yg aku boleh membebel dn xde org nk marah aku...jd sile bace dn jgn lupe tok komen k...

Monday, January 25, 2010

^^^^^ANGAN-ANGAN DI TAHUN 2010^^^^

Tau kenapa aku tulis kat situ angan2 dan bukan nye impian aku. Sebab aku takut aku kecewa coz tak mampu nk merealisasikan impian aku, so cukup lh tulis angan2 takut menyebabkan aku bunuh diri ke,sape tau..huahahauhau..

K jom kte tgk same2 ape angan2 aku tok tahun ni.

1. Aku nak pegi holiday,sekurang-kurangnya 2 tempat tahun ni. Tak kesah lah,holiday tu menyeronokkan atau tak,sebab aku nak sangat g holiday. Bosan lah dok umh je.(aku kene kumpul duit tipa2 bulan ni)

2. Aku nak pakai kereta,xkesah kete tu buruk ke, tayar nak tercabut ke, atau apa saja janji aku dapat pakai kereta.( abah tlg lh belikan sy kereta baru,sbb sy xnk pakai kereta abah.)

3. Aku nak beli baju2 n seluar2 n kasut2 n bende2 yang sebelum ni aku tengok je n tak terniat nak beli dengan duit aku sendiri. (sebab saya dh keje skunk)

4. Nak pakai handphone yang ada kamera sebab konon dah fobia pakai handphone mahal asyik hilang je,tapi bile handphone murah pn hilang maksudnya fakta tu dah tak boleh pakai.(mst handphone nokia,lain xnk.)

5. Saya akan kerja sungguh-sungguh supaya boss saya akan naikkan gaji saya. En boss tak payah bagi bonus hujung tahun,tlg naikkan gaji je.( aku agak tamak dan tak bersyukur ke?)

6. Aku nak sewa rumah sendiri, aku nak wt rumah aku comel2. Ade banyak warna2. Ada banyak bunga2, wangi2 dan yang paling penting ade aircond. (rumah sewa pun takpe.)

7. Aku nak belikan abah baju yang paling mahal yang die tak pernah beli, nak belikan set pinggan mangkuk yang paling mahal yang die tak pernah beli, nak belanja sume anak2 buah aku makan, nak belikan akak2 aku kasut yang cantik, nak belikan abang2 aku kemeja yang kalau pakai hansome gler la.

8. Aku nak masuk kelas Bahasa Inggeris kat mana2 lah yang ade anjurkan kelas ni. Ye lah,ssh gak klu xpandai bercakap in English ni,setakat paham je ssh jgk. (sy harap sy akan pandai ble masuk kelas tu.)

9. Aku nak wat reunion tok kelas aku, tp xtau la diowg sume dpt aku cari tau x. Mintak2 lah jumpa,walaupun aku terpakse wat jejak kasih. (SEK.MEN.TEKNIK SEGAMAT 2004-2005-4/5PKA2)

10. Aku nk join something yg boleh dijadikan sebagai pendapatan sampingan aku, bkn sejenis skim cepat kaya ok. Sesuatu yg relevan klu boleh lah. (sy tdk mengamalkan skim cepat kaya ok)

So, tu lh antara angan2 aku pada tahun ni, semoga aku Berjaya dgn angan2 aku tu.... doakan aku sentiasa bekerja keras tuk Berjaya,,,

10 comments:

penyu sejuk said...

byknye impian ko...
yg nk shoping tuh, "ketuk" jer la bf ko....
hehhehe

penyu sejuk said...

byknye impian ko...
yg nk shoping tuh, "ketuk" jer la bf ko....
hehhehe

ceqzue said...

bf aku tu kdkut..
pastu blikn aku bju sum yg ttp aurat nye,,,

penyu sejuk said...

ok lew tuh...
at least di syg ko..dan xmo ko terdedah sana sini..
ckp dgn bf ko, tlg belikan jubah tok ko...
heheheh

ceqzue said...

not tme to chnge 2 tht level, I stll hve their own dreamzz,enjoy life without responsibility..
die adalh ssorg yg sntiase mengawal aku...
xdpt aku bygkn...
sila tlg pls jgn sokong die..

bByLicIOuS ツ said...

hUhhHu..
aKu aDe aNGan2 y nO9 n no10 2..
hEhEhE..

ceqzue said...

huhuhuuu..
tau xpe...

Ries Lee said...

aku pun nak pandai english. skrg mmg x der konfiden nak ckp. tp ak totally faham ape yg org ckp in english.

♥ kinkin ♥ said...

haha..

1 aku ajak g redang tanak. yela skrg dah tak join kitorang, skrg dah join ngan bos2 je.. yang kaya2..sokay la.. :(

2 kete sorong?

3 bila kit ebeli pakai duit keje kte sendiri, siries aku rasa barang tu beharga giler. haha. kepuasan tu lain.

4 wink wink. kohkoh..

5 ye, ye, dah naik gaji jom belanja aku makan.

6 sewa same2 ngan aku nak? aku nak buat bilik aku warna merah. oh ye, taun ni, warna tema aku MERAH okeh.

7 aku pulak nak bg mak aku duit soh simpan kat tabung haji supaya dorang boleh g haji. WAKAKAKA

8 jom jom join class kakak aku. kohkoh

9 klas aku sume dah cukup korum, tapinya takde budak nak organise! tolong organise kan utk kitorang ley? hehehee

10 hmmm.MLM?

SEMOGA KAMU DAPAT APA YANG KAMU MAHUKAN!! :D

ceqzue said...

yer la kin..
aku yer kn je ko tu..
aku yg xnk ikot ea..
ade ku ckp ke????
bos aku tu sejenis perempuan k..
klu aku join die pn xpape kn...
klu die lelaki pn xpe gk..
haahahaha..