Chenta

Chenta owh Chenta!!! sje2 berbual kt blog sendiri..kdg2 xsume org senang utk duduk depan kte n dgr kte membuat luahan persaan atau bebelan kn..so kt sni jer yg aku boleh membebel dn xde org nk marah aku...jd sile bace dn jgn lupe tok komen k...

Thursday, February 4, 2010

Melewey satu jam setengah!!(krn aku di TAG###)

Sabar je lh ble aku tersenarai di dlm mereka yg di Tag, so dgn sabar dn mencuri time bekerja yg agk sedikit bosan aku pn mengarang TAG ini ok...
dh jom bce sesame k....

1. Nickname Zue,Cz, n Ina. Zue tu ambik kt Zuhainah iaitu my full name, e tu sj tambah wt perencah..(bru nmpk glam ckit) Cz tu plak for Ceq Zue n Ina tu nama family aku je yg pggl + org2 kg,so klu dgr org pggl nme Ina je, mst org kg aku la tu.!!!

2. Ske warne Greennn. Tapi ble bli baju sume wane cekolat,tp bju wne green pn bnyk. Pape pn xde la fanatic sgt smpi color rambut wne green plak.

3. Aku awekz yg rabun...... arghhh,aku paling menci krn aku rabun... masa kt skool dlu aku pnah ketinggalan tok tgk mamat handsome lalu sebab aku xsempat nk cr kt mn aku letak bende bernama cermin mata itu..... Ssh tol nk gayakan muke ble bertudung n pkai cermin mate...huhhh..

4. Suka laut,air terjun,sungai,shopping complex, red-box, k-box. Walaupun aku xske mandi laut,tp aku ske laut sbb ade pasir, suke air terjun tp xske sbb bnyk batu, ske sg tp ade pengalaman jatuh sg, ske gler shopping cmplex wlupun xde duit, pling ske red-box n k-box untuk menjerit2 dn mengilai2 kt sne.

5. Ske tgk perempuan cantik, ske masuk kedai kasut,perfume n bunga. Ske gler bahagian mata dan solekan berkaitan mata...

6. Teringin nak mendaki gunung, mengembara, berkhemah tepi air terjun, memancing tgh laut, dan bersawah....huhuhuuu..bersawah tu yg paling teringin....

7. Ske gler mkn coklat,klu dpt tu sekali hadap habis terus, ske jgk mkn gule2 hall lemon smpi 2pack habis.. ske mkn asam pedas tp xpandai msk yg satu tu lh jgk...ermmmm,cmne nk kwen ni?

8. Ble bce majalah cme tgk kt m/s make over,aksesori,perfume,kosmetik,kasut n cerita hiburan... ske jgk bce maskulin,heheheh..majalah lelaki...

9. Dlu xamik kesah sgt cter ni,tp skunk teramat setia dgn cter ni..MERLIN.... ske gler cter ni....

10. Sarapan pagi selalu aku makan roti kosong + teh o, mkn tghari ns gorEng kg @ nasi campur dgn hati ayam msk sambal + limau ais n makan malam lak kuew teow hongkong + teh o ais limau.

11. Muka akan bertambah hodoh klu tak tacap kening,arghhh,terasa sgt hodoh.walaupun jerawat melambak kt muka tp xterasa hodoh ble dibandingkan dgn kening yg x di tacap.

12. Cuci muka dgn pencuci muka Biore Merah,berus gigi Oral –B, shampoo sunsilk color gold, perapi pantene, shower gel may.

13. Paling ske ble dpt mengular time keje,hehheheh... g mnum cendol,g mkn grg pisang, g pasar malam, g jln2 kt mall, g bli cool blog...

14. Paling xske ble customer mntk order yg bkn2, padahal diowg sndiri xtau ape yg sbnrnya diowg nk.bengang.....

15. Apa yg ade dlm Escada beg makeup aku aku : Sikat purplr(soto), cotton buds, rexona teens, pengetip bulu mata,perfume live ur dream (anna sui),berus blusher,perfume (channel),2 lipstick waterpure (Maybelline)minyak rambut (g n g), moisturized(clean&clear), perfume flight of fancy(anna sui), eyeshadow(esteelauder), mascara magnum(Maybelline), blusher(avon), twizzer,sponge muke, eyeshadow(in2it), blusher(Za), pengetip kuku, night cream(sirna sari), compact powder(garnier), mascara(avon),perfume rock mer(anna sui).

16. Aku g keje pkai sandle sport Boon je, pkai jam Picasso brand murah jgk n berpakaian tdk formal / uniform company merah hitam dgn logo di dpn nye...

17. Dlm Drafts hnset aku ade butir seperti ini : email abg hasnul(blog: GYM,BIKE,BUNNY), msj TEBUS Nilai celcom blue, msg TEMAN ADD utk actif no.

18. Memakai kasut saiz 8...kalau heel tggi sgt kasut harus bersaiz 7,klu tak nti longgar.

19. Apa yg ade kt ats meja opis aku : price list barang, reservation & order book, btol mineral sukida,remote control dvd, big puncher, printer, computer, citizen calculator, dairy daily, focus point calander, quo/invo/sales visit/daily sales/phone no/daily cash/ resit book, stapler, box pencil, self ink, yellow paper, my nme card, telefon opis.

20. Ble aku celik mate,perkara pertama yg aku fikir: “ape aku nak pakai g keje hr ni????...

21. Aku cume g keje,balik keje,tgk tv,main dgn anak sedara dan tido... hr2 adalah perkara yg same.

22. Perkara xsenonoh yg tak boleh aku tinggalkan walau kt mn aku berada adalah mengorek telinga..hehehhe...xsopan tol kn...tp sbb telinga aku selalu gatal,sbb tu selalu ade cotton bud dlm beg aku.

23. Ambik lesen dr thn 2007 sampai sekarang tak dpt2..ape lh masalah aku ni??...

24. Ble aku xde keje kt opis,aku akan layan fcbook,myspace,tagged,twitter,ym,skype,kapasitor,blog.

25. Ape yg ade dlm purse aku : ic, sim pack Xpax & celcom blue,nm card kwn, nm card aku, note email, gmbr passport, duit, friendly card hinade shop(kdai 5 rgt), maybank card(bkn ade duit pn), cimb card(dsplay card je), hytex referred card(10%disc), ezlink card(card topup bus)

26. Mempunyai angan2 utk memiliki sebuah kereta yg comel berwarna green.....(jazz,viva,alza)

27. Aku skip temujanji dgn doctor dan berhasrat utk lari terus, aku xsakit la!!!!!!!

Orang yang di TAG adalah :

1 - Kinkin
2 – Intai Baizura
3 - Enal
4 - Zura
5 - Anom
6 - Rere
7 - Haidah
8 - Azie
9 – My bf klu die sebok nk bce entry i!!!!!

6 comments:

miss_aszni said...

oi oi oi..
orang tag buat 25 je..
ni dah lebih ni..
hahahahaha...

ceqzue said...

ahahahhahaha,,,
xperasan la..
terlebih sudah.///

ceqzue said...
This comment has been removed by the author.
ceqzue said...
This comment has been removed by the author.
♥ kinkin ♥ said...

giler over siot minah ni! hahaa~!!
suke laut ke? sungai muar tak suke? kutip sampah?

:))

ceqzue said...

hahahahah..
ok la tu...
bru lbh 2 je..
pn kecoh..
xnk la...