Chenta

Chenta owh Chenta!!! sje2 berbual kt blog sendiri..kdg2 xsume org senang utk duduk depan kte n dgr kte membuat luahan persaan atau bebelan kn..so kt sni jer yg aku boleh membebel dn xde org nk marah aku...jd sile bace dn jgn lupe tok komen k...

Sunday, May 30, 2010

MSE KOLEJ DLU

Cter time aku study dlu,rase mcm nk putarkan je mase yg berlalu..sgt rindoo sey...
Klu dlu aku rse, belajar tu adalah satu yang paling aku benci dlm idop ni....... bermule dr bangun tdo dh nk kne pk macam2...sampai kdg2 rse mcm nak bawak badan je ke dlm kelas, tanpa yg lain...but, dpt x u all bayangkan bagaimanakah rupenye???? Ermmm, dasyat kan...
Ingt lagi mse study,ble bangun je dr tdo, akan termenung dlu, nak pakai bju ape hari ni g kelas, pastu masuk bilik air mandi pk plak nk wat rambut stail ape hari ni, sambil gosok gg boleh plak terpikir, nak pakai celak mata x hari...banyak btol bende nak kene pk.... so penat ok...walaupun bende tu sume patutnya xpayah la pk sgt pn,tapi nak wat macam mana..terpakse pk..
Ble dh keluar dr bilik air tu feeling macam baru mandi dihari minggu sambil bolot kepale tu dgn towel, n menyanyi bukak pintu, arghhhhhhhhhh!!!!
Buruk nye muke budak blom mandi yang dok depan pintu bilik air sbb tunggu turn nak mandi..sggh mengerikan ok....but, still wt muke selamba, seolah2 xdgr yg tadi die menjerit2 suh cpt ckit mandi.....ermm..mandi pn xsenang...xbley nak feeling2......
masok je bilik, cr la sesuatu yg sepatutnye dipakai dlu sebelum baju or seluar ok.... ble dh dpt je pkai tu...zasssssssssss!!!! tuala pn dilempar dgn kelajuan luar biase diatas katil....
ermmm sungguh buruk perangai itu.... lalu berjalan2 dlm bilik macam xde pape yg berlaku.....
Amik la krim muke n tonyoh2 kat muke yg biase2 je ni..pakai bedak..... klu rajin baru la ber blusher,bershadow bagai....ala2 kejap lagi ade show la mcm tu.....ble rse mcm mate or pipi dh comel, marilah melongket almari mencari baju....punggah la segala macam khazanah yg ade tu untuk mendapatkan baju yg paling menarik hati...padahal nye baju tetap je same tiap2 minggu....hhaahahahaah...
ble dh settle, pakai segala bentuk pakaian yg bersesuaian,trus la angkat beg yang buku nye xpernah berubah walau ape pn mate pelajaran....sambil berlagak seolah2 sudah sgt perfect.... tapi, cbe bayangkan ble time melongket2 almari baju td xjumpe baju yg sesuai....agk2 dpt bayangkan ke x muke time tu...
yer, sgt tension smpi peloh2 berjurai2.....pastu dudok ats katil jp sampai lah dpt idea paling bernas..
bukak almari kawan baik dan sarong baju die...if sesuai lah...ble dh rse cm cantik je kan, g kat pintu blik air n say:
“dok,aku pinjam baju ko yer”. Selamba ok!!!...
ble dh rse mcm diri sendir je yg dh siap, g la dok kat ruang tamu or balkoni rumah menghadap pintu kaca hitam yang menghasilkan bayang diri sendiri...pusing kanan,pusing kiri,tenung kat cermin lelame..senyum.... yezza..sudah cantik.... org sebelah umh pn memekik....:
“hoi,perasan sowg2 ke?”, senyom jew, n say
“ mampos lah,aku tgk muke aku sendiri.”
Fuh......senyum n masuk ke dlm umh ngan muke cute...ble masok, siap sedia ngan volume yg ber kadar biase2 n say:
” hei setan, bape taun lagi ko nak siap.. ko ingt ni bru pkl 7 ke??...
n dr dalam pn menyambut kate2 aluan aku tu,:
“eh babi,ko blh kejap x,aku ngah cr baju sial...”
Opssst..salah plak,patutnye aku xbley marah2,sbb aku dh pinjam bju die,so aku kne redha klu aku pn kne marah sbb g kelas lambat....ble si bedah ni keluar je dr bilik,aku pn ajukan soklan cepu mas kat die:
“dok,pakai kasut ni ke,kasut yg ni lagi cantik? Sambil muke kompius sesangat...
“pakai bju tu yg xsesuai dok,kasut ok je..”
“ha???, erm.. yelah2....”
So sgt lah aku paham yer kate2 diatas itu...owh kawan,sggh suci hatimu.......naseb bek die xsuh bukak....kehkehkeh....
G kat lif n tekan,dgn harapan yang lif tu ade kat tingkat 1,so xpayah tgu lame......ble toleh belakang, cik bedah dh xde..owh,die dh trun tangga....tingkat aku tu cme tingkat 2 je..klu trun tangga,berzaman dh sampai..hhahaahahahahahahah...
SO,dgn muke yg cekal,melenggang2lah jalan nk g tgu bus,pastu singgah kedai bangla depan bli muffin n air kotak milo....sambil berjalan mkn dgn nikmatnye...kdg2,sebab sebok sgt nk g bli muffin smpai terlepas bus... ble nek je bus,dpt la plak pakcik bus yg kejam dan terbilang..kenape ke??? Sebab nye,bus buruk,color merah butter,aircond berabuk,kerusi senget dan sangat tua..tetapi tambang nye RM2.80 adekah patut????? Kenape terbilang?? Sbb bus tu boleh dibilang berapa saje kuantitinye..ermmm nasib la kn..........mmg la bernasib baik sgt,klu time naik tu xde org..so dpt la duk2 senang ati sbmbil mkn muffin...
Dpt bayangkan x klu naik2 je...penoh org..pastu kne plak berdiri antara orang2 yang busuk..pls lah...apelah naseb..disebabkan aku adelah golongan yg sedikit kejam..tau xpe aku buat.... aku picit air kotak tu smpi kuar air die...menjejeh2 kat kai org yg saje nk rapat2..feeling lena kat aku...hhahahahahaahahahha..rasekan yer...sengal..
Ble dh rse cm ramai je yg turun,so dptlah duduk kn...peh mse tu..mcm rse nk tros tdo je...padahal nye...rse panas dlm tu x hengat la kn...tp cool je...ble tgk jam kat handset,erm..muke still tenang je,padahal dh pkl 9.30pg.... kwn2,kami pnye class pkl 9 ok....n perjalanan ke kolej mengambil mse 1jam... bole bayangkan????
Sampai yer bandar, trun bus pastu mcm berlari2 lah ckit..kononnye dh lmbt..padahal dh mmg lambat pn..pe pny masalah lah kn kitowg ni....tp nak wt mcm ne..
Dh mmg mcm tu..kehkehkehekhekehekehe......pastu cr kelas xjumpe2...ade ke patut kelas pn lupe kat mana...erm...xpatut btol la kn..erm...
Ble dh jumpe kelas, rse mcm nervous2 plak nk masok..hahahahha..padahal nye, mmg dh selalu pn msok lmbt..lg mau kesah...itu lecturer pn sdh kenal n paham masalah pelajar bermasalah ok..ble dh duduk kt tmpt masing,cepat2 lak bukak buku n wt muke berminat nk belajar....tetibe je, lecturer pn say:
“ k class kte sambung hari khamis tok bab yg seterusnye. Tq class”
Class:
“tq miss”...
WTH!!!!!
So moral nye kat sini, mase yg diambil untuk berjalan dr trun bus ke kolej + cari class xjumpe + dok kat luar sbb takot nk masok = 1jam ok...
Sekian time kasih...hahaahahahahahahahaahahahah...
Dpt bayangkan x kalau hari2, bende yg same je kami lakukan....

4 comments:

♥ kinkin ♥ said...

hahahahahahaa, berbelit2 mata aku nak baca blog la dok, huhu.. dok adakah partner ko tu aku? yg masuk kelas lambat tu? kelas miss jijah. HAHAHAHA

penyu sejuk said...

ya ko memang mandi lambat dari aku
haih....partner ko tu ekin lew...

ceqzue said...

kinkin-yer la dok,,blog aku berbelit..blog ko cantek..full stop... time kasih sbb tau, sbb ko sowg je yg same kos ngan aku ngok....
azie-hhaahahaahahhaha..berangan2 di dlm jamban...tau xpe ok..

♥ kinkin ♥ said...

hahahahaha.. sori2, bukan blog ko maksud aku, maksud aku tulisan ko tu, takde paragraph!! tulisan dah la kecik! mata aku berpusing-pusing nak baca, hahaha.. dahla aku ni da rabun skrg. :P