Chenta

Chenta owh Chenta!!! sje2 berbual kt blog sendiri..kdg2 xsume org senang utk duduk depan kte n dgr kte membuat luahan persaan atau bebelan kn..so kt sni jer yg aku boleh membebel dn xde org nk marah aku...jd sile bace dn jgn lupe tok komen k...

Friday, July 23, 2010

ble sume benda dh x menjadi!

tetibe I rse sgt terkezut….rse mcm terhenti nadi ini bergerak,,,terase seperti baru terkene kejutan elektrik….sekilas aku pandang…tros terpusing kepala aku balik…apekah!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Kenape makcik ni boleh dtg sini..arghhhhhhhhhhhhhhh. kenape tetibe je muncul kat sni…peh!!!!!!!!
Xpe2..relex je…dok diam2…n smile..kang klu aku xsmile..mule la die kate aku ni kerek ke ape…hurmmmm,,,saba jelh…sume org ni sdg nk perangkap aku gk nye….arghhhhhh!!!

Duduk la aku ni wat tekon wt keje,padahal dlm ati membebel xabis..dlm pale otak lak ligat la memikir mende2 yg bukan2…huwawawawawaa….pastu mate aku lak melilau ah mencari mende2 yg nak disorokkan..huwawawawawa……
Tetibe bos lak tepon..ckap itu dan ini..aku cme jawab..yer…yer..yer..ha…ha….sebenarnye aku xtau ape yg sepatutnye aku buat/…hahaahahhahah…aku nebes lah….walaupun sebenarnye aku punya muka berlagak cam ok je kan….huhuhuhu..tros ilang rse lapar aku yg membara tadi…citttt!!!!

Pnya la baik budi pekerti aku ni, dok bersembang macam makcik bedah mengumpat jiran sebelah…elok je aku ea..huwawawawa..padahal dlm ati..mak cik ble mahu balik macik…huwawawawawa….. tapi mate aku ni dok lekat gak kat screen computer..cari2 ape gak nye yg aku nk wat…msej kat nset dh berdentum2 berbunyi…saje lah kn nk mengetahui isu2 semasa dr i…..huwawawawawa…tapi I cool je lah…

Habis berborak punya lah lame, I msh lagi terfikir2 ape yg I nk buat ni…..semua I pegang serba xkena dirasekn….arghhhhhhhhhhhh!!! sy sungguh xsuke dgn situasi ini..klu esk en boss marah sbb keje xsiap…I harap u paham k…I sgt2 xselesa sekarang ini…huwawawawa….pe la nasib diriku yg comel…oh tuhan…….. sat lagi mate pun tertumpu kat jam di computer…cetttttttttt!! Baru pkl 5…awat lmbt sgt jam ni berputaq…xtau kah aku dh bowink gler ni…rse cm nk lari pn ad….

Macik ni plak, abis aku xmau borak ngan die, die p jalan ke belakang lak..ntah ape die dok telek kat belakang sne pn aku xtau…habis belakang, mai depan plak…duk belek2 kad kahwin ka tats meja…adoyai…duduk diam la macik…sy pening tgk dok kesana ssini dr td……ingat dah abis lah…dok bace paper kat depan aku ni la plak….heheheheheh…aku wat selamba badak jelh…sbb nye,aku pn xbace paper tu lagi…jgn sat lagi die Tanya aku pasal berita sudah..huwawawaaw.. tetiba die bangun pi kat baju2 yg tergantung plak, ape laky g die nk buat ni…sudah!!!!!! Dok kemas baju kat situ lak…bagus sggh nah, hang kat umh basuh baju kah???huwawawawaw…jahat mulut aku kat….. saje ja nk sedapkan hati sendiri… abes dok kemas baju2 kat situ…die duk balik kat kerusi…dok capai nset, bukak capai kunci kete noh,bukan!!!!!! Capai hp pastu dok coll anak die, kata die dok lepak sni…..adoyai…abes plk die bgtau nk tgu bos la plak…awat lagu tu plak..ble nk balik macik oi…hang minum kat umh je lah…arghhhhhhhhhhhhhhh!!!!!!kusut pale ceq….

Xpa lah, hang duk situ jgn paggil ceq dok bebual lg, ceq dh xde idea nk bebual ngan hang k…. tp yg pelik nya, tangan die ade je nk capai dok belek2…ceq tgk je dr ujung mata ni…adoyai..jgn hang jumpe bende yg xsepatut nya jumpa sdh…penat ceq nk karang cter.. tekon told ok bace mesej……arghhhhhh!! Bgus gak, sat lg kang die ajak berbual lg la susah..
Opstttttttttttttttt!!!

Dlm suasana yg harmoni ni, ceq dpt dgr suara cm die tgh mengeloh..wahhhhhhhhh!!ada harapan sat lagi die angkat kaki balik umh….tp pelik nya..buka die dok steady je dr td..adoi…….dlm mengeloh ade sabaq lg la plak…arghhhhhhhhhhh!!! Setan p la hasut die balik umh cepat…pening pale ni…..
Sampai ble ceq nk tgu ni…adoyai…!!!apalah nasib ni ha…

5 comments:

dayya dayyanna said...

hahaha. apalah nasib~~~ :) hihi. sabar je la :P

Bro Framestone said...

peh... berlagak ok tue even xok kan he..23x

afiq said...

yuhuuu selalu datang blog saya. nih baru sempat jenguk2 sini :)

Cz Aina said...

dayya-malang tol naseb!!
bro- muke kne cover vaek pny...
afiq-tq..

mizzyN said...

aku teringat ada akak ofis sebelah nie tetiba muncul dalam ofis aku masa sume orang takde, pelik siut sbb masa tu tak ada orang. adakah mau mengintip barang orang? hahahhaha.