Chenta

Chenta owh Chenta!!! sje2 berbual kt blog sendiri..kdg2 xsume org senang utk duduk depan kte n dgr kte membuat luahan persaan atau bebelan kn..so kt sni jer yg aku boleh membebel dn xde org nk marah aku...jd sile bace dn jgn lupe tok komen k...

Tuesday, July 20, 2010

Jgn minta aku untuk menjadi ape yg kamoo mahu!

Hihaih……dunia sekarang sdg tdk adil pd aku kah??? Sgt berat rasanya penanggungan jiwa ni…kenape aku secara xlangsung sdg mengalami mslh sesulit ni..knp mesti ade masalah in?mengapa??? sape nk tolong aku selesaikn mslh ini…. Siapa yg bg masalah ini??sape? tolong dtg pd aku n selesaikan sekarang..jika mahu aku dg kpd kamoo…aku pn rela buat begitu… aku sdg sgt xsuke dgn situasi ini…. Arghhhhhh!!!!!

Xdpt tergambar dek perasaan aku skunk ni yg sdg berkecamuk,mengalahkan masalah cinta yg sedia ade…. Sdg menyibukkah aku dgn kehidupan org??? terlalu bz bodykah aku?? Tdk…sbenarnya sy tdk pernah ingin amik peduli tentang kamoo atau sape2 melainkan diri sy sendiri ataupun, kmu sendiri yg sdg membuat sy tampil membuat statement ini…

Adekah sys dg membenci kamoo??? Sile minta sy utk berkata.. JGN!!! Kerana sy xmahu..jgn pakse sy.. kerana sy sgt kejam jika membenci org..plssss..dont pakse me ok!!!! Hari2 yg berlalu tak pasti sama ada kamoo sdg sedar atau tidak..kmoo sdg minta sy untuk membenci kamoo.. mengapa??? Mengapa sekarang kmoo sdg buat seperti itoo?? Adekah sy adelah kekasih mase silap kamoo yg meninggalkan kamoo dgn kejam?? Adekah sy adelah perempuan yg telah membunuh ahli keluarga kamoo?? Dekah sy adelah perosak anak bangsa??? Atau mungkin kah jugak sy adelah sugar baby ayah kamoo??? Adekah???? Atau sile nyatakan, ape kah sy pda mate kamoo??

Sy harap hari yg bakal2 berlaluini, sy dijauhkan dr sifat membenci kamoo…tlg lah jagan..jangan…jangan….dan JANGAN PAKSE SY UNTUK MENJADI APE YG KAMOO MAHU!! Tolong ok….. sy tak setabah itu untuk menjadi ape yg kamoo mahu…. Tp sy tau kamoo xsedar yg kamoo sdg minta sy itu berbuat begitu……

Sekarang,sy sedang melalui hari2 yg indah ciptaan sy, yg terjadi dr hasil keceriaan dan emosi sy… jadi sy minta kamoo supaye jgn menjadikan hr sy semakin membosankn….sy ade life sy sendiri…tolong jgn ubah,sbb kamoo sendiri ade life..sile lah atur hdup anda sendiri….

Tentang hidup sy:

1. MY MUM – mak sy sgt jauh dr sy…..sy memilih utk hidop begini..hdup sendiri,bkn dgn die,,bkn dirumah die..bkn diberi mkn oleh die…bkn tdo sebantal dgn die…. Tp itu bkn bererti sy tdk perlukn die….. dan mak sy xpernah pakse sy utk tinggal bersama die..TIDAK PERNAH… DIULANG SEKALI LAGI,TIDAK PERNAH!! Tp bkn kerana mak sy tdk syg sy seperti mak anda syg anda…. Itu adelah kerana,die lbh tau bgaimna anaknya menunjukkn kasih syg pd die….tinggal bersam x beerti sy sgt syg mak sy…paham?? Kasih syg itu banyak cabangnya…
2. ABAH – mse sy nk smbg study dulu, die minta sy utk belajar kat stu u yg die suke,yg die dgr dr kwn2 dia adelah sgt bgus..ramai kwn2 sy jgk belajar kt situ.. tp sy pilih college yg ikut sy suke…..tp die hntar jugk sys bb itu kemahuan sy…. Mgkn anda akan fikir bahawa ayah sy sgt tdk tegas dlm mengawal anak..btol???? tp ayah sy cume ckp… xgune klu ko pergi u yg abah suke klu ko kt sne pun xtau ape yg ko blaja…sbb ko xsuke kn…..!!! look!!! Ayah sys dg pham ape yg sy fikir!! Sbb itu die xmemakse sy untuk jd ape yg die mahu…..

Mereka diatas adelah tunggak kehidupan sy….kenape mereka tdk minta sy untuk menjadi ape yg mereka mahu…..kenape??? bole fikir x??? dan sekarang kamoo sdg minta sy menjadi ape yg kamoo mahu…sgt kejam dan xmasuk akal..kamoo sape utk meminta begitu!!!

3. BOYFREIND – sy ade bf, mcm org lain jgk…bf sy ade bnyk perangai yg kdg2 sy sukar utk memengertikn.. tp sy anggap itu normal krn sy xkenal die,dan sdg mengenali die… die minta sy untuk jadi ape yg die lihat diluar…. Contohnya,wanita memakai tudung,berpakaian tdk ketat,memakai seluar panjang,tdk ketawa kuat,tdk bergurau kasar,tdk bercakap dgn suara yg kuat,tdk gedik,dan jgn berkwan dgn lelaki lain selain kamoo…. Itu yg die lihat diluar dan ingin diserap ke dlm diri sy….kpd bf sy, sy sgt syg kamoo..sgt perlukan kamoo..dan sgt2 cinta kamoo.. tp kamoo hrus tahu sy tdk setabah itu untuk jd seperti apa yg kamoo mahu… kamoo hrus tahu, ape yg mampu menjadi kan sy seperti yg kamoo mahu adelah diri sy sendiri bkn KAMOO!! Sy sendiri akan berubah jika sy mahu..bkn kerana kamoo…sy minta maaf yer…sy msh blom mampu… tp kamoo dulu masih xmahu paham knp, dn sering marah2!! Kenape???? Sy sgt degil,sgt xmahu dgr ckp…sgt ape lg?? tp maaf syg..sy mmg degil….ckp lh ape pn, sym mmg degil…. Sehingga kamoo Tanya, knp sy xbole jd seperti org lain diluar sne… syg, sdh berapa kali I ckp,,,, biar I ulang kali ini untuk syg dan kamu tahu :

1. wanita memakai tudung – sy bkn xnk pakai tudung, tp sy blom nk pakai… nti sy akan pakai paling cepat 1 hari selepas bernikah!!!
2. berpakaian tdk ketat – sy mmg suke sexy, sbb sy harus ade daya tarikan utk memikat lelaki lain….kerana hingga saat ini, sy blom dpt cr lagi buku yg mengatakan kamoo adelah jodoh sy,dn sy harus behenti memarket kn diri sy..
3. memakai seluar panjang – sy mmg suke pakai legging syg…jugek suar pendek…. I xkn pakai mcm tu lg selepas I menikah ngan u, sbb u yg akn bg I duit tok bli bju…jd harus beli suar yg u suke…huhuhuhu…
4. tdk ketawa kuat – itu adelah diri I, I xmahu menjadi sgt plastic di depan kamoo utk nmpk ayu….
5. tdk bergurau kasar- setakat tepok bontot kat shopping complex itu perkara biase jika kamoo buat muke selamba..huhuhuh..
6. tdk bercakap dgn suara yg kuat- sbb u jenis yg susah nk paham penjelasan i…jd I kne ckp kuat2 supaye u dgr sebutir2 ape yg I ckp..
7. tdk gedik – I mmg sgt gedik….sbb knp I gedik.. sbb muke I sgt lah tua dr usia I, jd ble I gedik…I rse I nmpk muda..huhuhuawawaw..
8. jgn berkwan dgn lelaki lain selain kamoo – sy tdk akn berbuat begitu, krn kwn adlh lbh penting dr kamoo… kamoo sepatutnya lbh tahu tentang ape yg terkandung dlm hati I berkaitan u…..
so sekarang, sy rse bf sdg cube utk menerima hakikat bahawa sy adelah sgt degil dan degil dan degil…. Dan kedegilan ini sudah 3 tahun berlangsung….. huhuhuhuhuhuhuhu… SYG, KAMOO X BOLE MINTA SY UTK JADI APE YG KAMOO MAHU YER..INGAT TU!! Sy syg kamoo.

4. BFF – sy sgt syg bff sy, sbb mereka redha walau ape pn yg sy buat….diowg menyokong dan mengawal tindakan luar sedar sy… seperti kisah pari-pari dan jin jahat.. seorang umpama pari2 dan seorang umpama jin jahat….. tetapi mereka xpernah pakse sy untuk memilih menjadi yg mana antara mereka…. Sgt bagus kn??? Sbb kan sy ade kepala hotak sendiri..knp mahu minta org lain utk berfikir utk kite….

Tp sekarang, semua dah jadi sgt lain… kamoo sdg minta sy untuk menjadi ape yg kamoo mahu….kenapa sgt kejam….mahu sy menjadi sgt kejam dgn kamoo??? Mahu???? Ckp kalau mahu..sy akan lakukan…… kamoo sepatutnya harus bersyukur dgn ape yg kamoo ade hari ini..kamoo adlh manusia biasa yg xsempuna..jadi mengapa mendambakan org lain utk sempuna dlm idop kmoo?? Mengapa???????

Kdg2 sy rse kamu sdh sgt melampaui batas2 yg ade…sgt2 melampau..sedar x???sedar x??? mahu sy sedarkan???? Angguk pale!!! Mahu!!! Baik, sy jelaskan dan sy akan sedarkan..tp sejauh mn tahap kesedaran kamoo sy xtau…sile uji sendiri…

Nah bace ni :
1. Sy sgt kejam, sbb xangkat phone sy kalo sdg sibuk bershopping….lantak la ko tepon nk pecah ke meletop ke,cair ke?ade aku sekah…. (kamoo mahu aku ajar bff aku seperti itu???) SY XPAKSE DIE UTK MENJADI APE YG SY MAHU!!
2. Sy sgt kejam, sy maki bf sy kalau die sdg tidak percaya ape yg sdg sy buat,sdg kerjakan,sdg lakukan,sdg lalui,sdg..mcm2 sdg…(kamoo mahu sy ajar bff sy buat begitu pd kamoo????) SY XPAKSE DIE UTK MENJADI APE YG SY MAHU!!
3. Sy sgt kejam… sy letak sje telefon klu org yg sdg menelefon atau ditelefon sdg membebel atau memekak…(kamoo mahu sy ajar die cre2 matikan telefon??) SY XPAKSE DIE UTK MENJADI APE YG SY MAHU!!
4. Sy sgt suke menyeksikan diri sy,wlaupun sy xcantik….tp sy sgt suke…(kamoo nk sy ajar bff sy berpakaian begitu sedangkan die bertudung??) SY XPAKSE DIE UTK MENJADI APE YG SY MAHU!!
5. Sy sgt banyak kwn lelaki dan suke berfoya-foya.(kamoo mahu sy ajak bff sy pergi berparty bersama kwn2 lelaki sy???) SY XPAKSE KAMU UTK MENJADI APE YG SY MAHU!!
6. Sy sgt kurang ajar….(kamoo nk sy ajar bff sy supaye bersifat kurang ajar???) SY XPAKSE DIE UTK MENJADI APE YG SY MAHU!!

Cukup lah sume tu…..bff sy xkan jd seperti itu…..sy tdk akan pernah utk buat seperti itu kpd bff sy..kerana sy sgt syg bff sy..tp kamoo??? Kamoo terlalu syg bff sy hingga melukakan hati sy…kamoo sgt kejam…..(kamoo mahu sy menghasut bff sy meninggalkan kamoo kerana sume ini??? SY XPAKSE DIE UTK MENJADI APE YG SY MAHU!!

Sekarang sy rse sy sgt kecewa,sgt terluka dan sgt2 tidak sangka bahwa kamoo seperti itu..jauh disudut hati sy, sy merasa sgt menyesal kerana sy pernah melatakkan kamoo sebagai kawan sy..kamoo sgt kejam..dan kamoo sgt xsesuai menjadi kawan sy,sehingga kamu benar2 sedar ape yg kamoo lakukan ini adelah sgt tidak rasional….tidak rasional…..

Sy sgt terkilan, sbb sy pernah percayakan kamoo suatu mase dulu untuk bawa bff sy keluar ke sana kemari.. sy sgt sedih kwn sy bertemu dgn orang seperti kamoo.. sy sgt kecewa kerana orang sebaik die bertemu org seperti kamoo… sy sgt2 TERKILAN DAN KECEWA….. tlg minta sy ubati kesakitan jiwa sy supaye sy xbenci kamoo..tolong…………

KENAPA KAMOO BUAT SY MCM NI??? KENAPA KAMOO BUAT BFF SY SEPERTI INI??? KENAPA?????KAMU SEDAR X YG KAMU SEDANG MINTA KAMI UNTUK JADI APE YG KAMOO MAHU…SEDAR X!!!!!!!!!! SDG TIDAK PERCAYAKAN KAMI YG LEBIH LAME USIA PERSAHABATAN NYE DR PERCINTAAN KALIAN!!!!!!!!!!!!!! SGT TDK RASIONAL……..

SY TIDAK PERNAH MENCURIGAI KAMOO,BERFIKIRAN NEGATIF ATAU BERANDAIAN KAMOO AKAN BERBUAT X SENONOH DGN BFF KAMI SAAT KAMOO MENGAJAK DIE KELUAR,SEDANGKAN BARU MENGENALI KAMOO BARU SEBULAN!!! DAN SEKARANG KAMOO SDG XPERCAY A KAMI YG KELUAR BERSAMA SEDANGKAN SUDAH BERKAWAN SELAMA 7 TAHUN… KAMOO BENAR2 SUDAH MELAMPAU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Aku rse aku sdh terlalu emosi disini..
Semoga kamoo paham…

p/s: andai kamoo terluka,terguris,terkecik ati atau seumpama dgn nye,sy minta maaf……sy sudah lebih dulu kecik hati dgn kamoo..sekian…

5 comments:

penyu sejuk said...

aku mengambil masa 1 jam untuk baca entry KHAS ko ni zu


Boipren yang memahami tidak akan memaksa untuk melakukan sesuatu. Tapi tak salah dia suruh ko bertudung dan yg lain2. Tapi cara dia menegur itu salah dan membuatkan ko semakin degil dan degil...

Senang citer.Ape pun dugaan dlm hubungan, sifat SABAR mesti ada..

Cz Aina said...

azie- ha ah,tp skrg die dh penat nk lyn,lantak ngan aku ler...ahaaahahah,,

MHR : said...

bapak panjang..
haha.. ponat den membace..
baguih2... :P

♥ kinkin ♥ said...

HAHAHA dah habis baca dah. Tulah, kita tak pernah sakitkan hati dia, kita tak pernah kacau dia, tapi kenapa dia kacau kita? kenapa dia sakitkan hati kita? macam rasa nak jerit depan muka dia

"KAU BOLEH PERGI MAMPUSLAH BODOH!BERLAGAK BAGUS!"

Tapi aku rasa dia jadi mcm tu sebab dia da tua kot. upsss! aku sayang bff aku, tp aku kadang2 tak boleh lari dari kenyataan yang buat aku sakit hati.

:D

good job darl. :D

Cz Aina said...

mhr-maceh2...sbb berjaya habiskn..
kinkin-hohohohoho...