Chenta

Chenta owh Chenta!!! sje2 berbual kt blog sendiri..kdg2 xsume org senang utk duduk depan kte n dgr kte membuat luahan persaan atau bebelan kn..so kt sni jer yg aku boleh membebel dn xde org nk marah aku...jd sile bace dn jgn lupe tok komen k...

Monday, November 29, 2010

Alahai Sakit Kepalak!!



ARGHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH!!!!!
Ok topik hari ni nk cter pasal sakit kepala yer...sakit ni mmg akan menyebabkan aku mengalami simptom2 berjalan laju tetapi terasa lambat, makan laju rse lambat, cakap xseiring dgn pergerakan dan bermacam2 lagi la yer....

Berdasarkan bacaan aku yg xberape nk complete, sakit kepala ni berpunca dari sel-sel saraf dalam badan anda. Kepala sakit apabila sel saraf ini dibangkitkan dan berlaku kerosakan pada tisu. Rasa sakit akan bertambah teruk jika semakin banyak tisu yang rosak.

Oleh yg demikian,antara punca2 nyer sakit kepala otak aku ni adelah yg bertulisan bold dibawah yer.....:

1. Fikiran yang bercelaru atau tak menentu. (Byk bende nk pikir kat pale otak ni, rse cm nk pecahkan je pale, supaye xpayah pk ok...)

2. Duduk bertentangan dengan cahaya terang. ( yer, kat opis tu aku duduk menghala ke pintu kedai yg sentiasa bercahaya dgn jayenye, lg2 klu ade kete dok parking time panas..silau2 blink2 gitu)

3. Memakai cermin mata yang tak sesuai dari segi "power" sama ada di sebelah mata kanan atau kiri atau kedua-dua belah. (ha ah la, aku nyer power dh tahap gaban ni..hepppp...i labun jek,blom bute..huwawawa)

4. Merenung atau melihat sesuatu benda dengan keadaan mata yang kabur atau kelabu. (opcoz la, klu dh power pn cm kambing,hape lagi..xnmpk la macik ni)

5. Menghidap migrain, kencing manis, barah dan denggi. ( owhhh,xde penyakit ni)

6. Memakai pakaian yang kurang sesuai. Terutamanya yang agak ketat pada bahagian pinggang. (yg xketat di bahagian pinggang pn i pakai jgk..jd nye,simptom ni xbape sgt la yer)

7. Memakai pewangi atau bau-bauan yang berlebihan. (perfume spray 3x jew..smpai ke ptg..save..)

Haahahahahahaahhaahahhahahahahahah...punya la bnyk la kan, takut abby!!! Tp msh xde kesedaran lg..halahaiiiiii......susah kan olang mcm ni..huwawawawa..

p/s: entry ni dibuat ketika kepala sdg sgt sakit..hahahahahaah..pastu mcm perasan dh taip laju2, tp mcm sikit je yg kuar..haih....

4 comments:

::FAIZ FARISH:: said...

siap bagitau punca ni..hehehehe, makanla paracitamol... (betul ke aku eja ni?)

Cz Aina said...

haaahahhahahahh....
opsstt...
didlm paracetamol terdpt 1 jns chemical yg akan berada didlm bdn selama 40thn..
haahahahahaah..
ewahewah..
padahal nye dh selalu telah..

penyu sejuk said...

ngek!!
kau ni pehal?
siap buat entry cmni...
tp simptom2 kau kat atas tu takde pulak kau tulis yg sedang bergelora dgn bf kau..
so kau tengah bahagia la ni..
tu bermaksud, sakit kau tu cuma 40% je dlm badan...
hehhe

Cz Aina said...

WTH???
knp mst masalah lelaki membuat aku sakit kepalak..
apekah??????
pls la ok.....
klu yer pun, tu sakit hati,,bkn kepalak..
yes, im..
sgt bahagia dgn yg tersyg..
huwawawawawa..
hdup kn utk dinikmati..