Chenta

Chenta owh Chenta!!! sje2 berbual kt blog sendiri..kdg2 xsume org senang utk duduk depan kte n dgr kte membuat luahan persaan atau bebelan kn..so kt sni jer yg aku boleh membebel dn xde org nk marah aku...jd sile bace dn jgn lupe tok komen k...

Thursday, March 18, 2010

Misi Meng UP DATE blog!!

opst!!!

Rase mcm dh lme sgt aku x meng up date kn, blog aku yg x seberape ni....
So rini aku nk update lh, walaupun aku sendiri xtau ape yg aku nk update....

Bru2 ni mber aku tunang , mgu depan lak sepupu aku tunang , dn sejak 2 menjak ni aku selaloo la dgr cter2 yg berkaitan dgn tunang and kawen2 ni... termasok lh aku skali.... skunk ni dh terjebak plak ngan cter ni + aku pn macam gedik nk kawen gk.... adoyai.....

Aku ade bgtau mak aku, yang aku nk tunang, n mak aku bg green light, opssstt...ape dh jadi ni.. bile aku bgtau kat akak2 aku, diowg sume pn sokong n siap soh cptkn lg, siap ckp, pastikan cuti sekolah, supaye sng nk blik...mak ai.....

Tapi, bile aku dok sowg2 dlm blik...aku mcm terfikir sendiri.... boleh ke aku ni kawen, bkn sbb umur.. but dh cukup dewasa ke aku tok tempoh sume tu... iaitu alam perkahwinan.. yer la, aku ni ade kepala angin skit... hahaahahah... bak kate bf aku, ko ni degil la!!! Hahaahahahahah..... tu la, kdg2 mcm ngeri dgr perkataan kawen, but da same time aku rse aku nk kawen.. sebab nye, aku nk selaloo ngan my bf, borak2, sembang2 n gelak2 tak ingat dunia..hahaahahah.....

Macam pasangan couple2 yg kat luar sane, pe yg u all selalu buat ble keluar same2??? Same x cam aku ngan bf aku selalu wt... kdg2 aku rse mcm aku dgn kawan bkn dgn bf, huhuhuhuhu,,,,sebab bf aku bley bertukar dr seorang bf kepada kawan...die bley lbh kurang n sempoi je...bley berdekah2 ketawa kat dlm mall, bley borak2 kat kedai makan dgn mber2 die, bley kuar karok ngan kawan2 die.. aku hepy cm tu... xperlu nk formal2 mcm sesetengah couple yg ade tata tertib bercinte... owh tidak, aku xnk macam tu..... aku xske la lepak kt restoran yg lampu romantik2,berbunga2 or suasana yg sunyi..aku xrela.... bialah aku kt kedai2 makan biase yg haru biru suasana nye... aku lebih bahagia..

Kdg2 aku bergadoh bende2 yg kecik dgn die, bende2 yg merepek, dan xsesuai ngan keadaan, tp ble pk2 balik,suem bende tu adalah bende yg same yg dibuat....ble selalu bergado aku jadi lali... klu aku kira adalah seminggu 4-5 kali aku bergado...bley x korg kira klau dalam sebulan bpe kali aku bergado, pastu korang darab plak dgn 3 tahun aku couple...ahhaahahah.. dpt imagine x, berapa banyakkh waktu yg aku luangkan utk bergado... tp cbe korg pk balik.... kerana pergadohan lbh banyk tu la aku belajar mengenali die...tu yg smpi 3 tahun aku bertahan..heheheeheheh.... org tgk pn ley sakit ati ble aku bergado ngan die...kuikuikui.. dlm mall pn kitowg ley gado... nsb baik dlm toilet xley masuk same.. lau x, situ pn ley gado tau....

Family aku pn dh naik lali ngan aku dn die... selalu sgt gado.. smpi mak aku ckp putus je la lau selaloo sgt gado... tp aku xrase mcm tu lak..aku lebih kenal die,,, dan ble akugado tu, ia takkan berpanjangan... sebab aku tau sejauh mn keikhlasan die....

Sape ngurat sape??
Hahaahahah mst la die ngurat aku kan, tp cube lau tny die.. dia cakap aku ngurat die.. pls la, aku ke ngurat die.. klu die x bce statement ni, die xkan komen...paling2 pnpoyo je...haahahahahaha... luv u....

Erm, xsabar nk tgu esok die blik.....keje jauh sgt...seminggu bru balik...so bru lh dpt jumpe..kuikuikuikui.....

Sekian...

2 comments:

♥ kinkin ♥ said...

heh??? rasanya 1st time aku dgr kau kate "tak sabar nak tunggu dia balik" demmit! g kawen lah dok! haha!

tp aku rasa, mmg kau yang ngurat dia dulu. ;)

ceqzue said...

ahahahahah..
agk celake ayat ko..
npe nye??
dlu dekat dok....
skunk jauh..
windu lak..
kehkehkeh.