Chenta

Chenta owh Chenta!!! sje2 berbual kt blog sendiri..kdg2 xsume org senang utk duduk depan kte n dgr kte membuat luahan persaan atau bebelan kn..so kt sni jer yg aku boleh membebel dn xde org nk marah aku...jd sile bace dn jgn lupe tok komen k...

Wednesday, December 8, 2010

X bEST nYER bLE dH kEJE...

XbEST!!!! Xbest bler dh keje ni, rse mcm nk g sekolah blik je..huwawawawawawa..
klu dulu rse mcm tenang2 je setiap hr, tp skunk ni...kne sentiase berfikir xkire la time mn pun..haih....masalah utamanya adelah DUIT...



Klu dulu, xde duit je dah berkire2 nk mintak duit dgn sape....
kdg2 rse mcm bertuahnye ade adik beradik yg ramai....(sy sgt baik dgn adik beradik tiri ok)
kdg2 rse mcm heaven nye hidup ble ade 2 emak..(sy ade mak tiri jgk)
kdg2 seronak xterkire ble ade abah yg garang tp manjakan sy(abg sy garang oooo)..

tapi sekarang,ble dah keje,rse mcm ade adik beradik ramai pun dh xbape nk best..sbb ape xbest???? sbb nye, dah time skunk ni kne keje sendiri..kene bersusah payah sendiri..haih....
klu dulu mse kat kolej :

situasi 1(abah): "abah,watpe tu? dah makan? abah dah potong buah? minggu ni ade org sewa karoke x? macam2 soklan tanya...last2 sekali..abah kte kan dah xde duit... (senang x????) sgt senang, tp tu dulu....dan sungguh xmalu ok....

situasi 2(mak tiri): " mak,abah ckp kan die xde duit,kte nk g kelas dh tade duit dah ni..yeke mak abah tade duit...die tipu kan???kan??? mak kesian kat kte...smlm kte x g kelas pun... (pembohong x???,btol la wey.......)

situasi 3(mak saya) : "ma, adik xsempat la minggu lepas nk balik..adik de keje,kene buat byk assigment..ha, lagi nk balik kg lagi..abah wat kenduri lagi...ha...mak keje ke hari ni?? dah mkn?? dah?? owh... mak adik kan mintak abah duit..tp abah ckp xde..camne???? mak ade??? kte balik ea ahad ni....ok..tau...

situasi 4(abg/akak tiri : " akak/abg, watpe tu? kaka/abg mak ckp abah suh ckp bank inkn wet dulu kat ina sbb abah lum gaji...nanti abah gaji abah ganti balik...sian abah, dah xde duit dah......(yer ke abah ckp camtu??? ye ke?? penipu nye adik..xmemasal)

situasi 5(abg sy) : " bang, ina xde wet la....lapo gler ni..abah lum bagi wet lg...lum gaji... 50 bang..nti mak ganti.... bank in tau..org tgu kat mesin ni skunk....

tamat....

kan??? senang kan mase dolu2...senang je..bak kate aku.. HEMBUS PON DAPAT....... cube kalau aku gune taktik tu skunk....cbe palak try baca jawapan yg aku dapat...

situasi 1(abah): "haih..ingt kan dh abes blaja dh xpayah la lg nk bg duit..kne jgk bagi..cmni bek dok kg je,tolong g kebon....

situasi 2(mak tiri): "ko ni, keje pon xde duit...ko tepon la mak ko.... mak tade duit..abah ko xbagi pon...

situasi 3(mak saya) : "hey budak ni tau, keje nye duit je..agk nye ble yg aku plak nk rase duit ko ni..tu la,keje nye shopping je..boros lg...xde duit la..

situasi 4(abg/akak tiri : " ah ko ni, keje je best2..dok dlm opis..duit tade..tu la mkn bnyk lagi...

situasi 5(abg sy) : " ne ade duit, ujng bulan ade la..klu ade balance la..cbe ko mintak abah...

haih,ssh kan???susah sgt2.. smpai skunk ni klu dh xde duit..
dok diam2 je lah....haih..sedih tol.... tp kdg2 ade jgk la bank tu org TER BANK IN kan duit..sbb nye KESIAN.... hahahaahahahahaha..

p/s : cube teka dlm purse sy ade bape ringgit??

6 comments:

::FAIZ FARISH:: said...

cool

Cz Aina said...

FAIZ-HAHAHAHAH...sgt cool..

penyu sejuk said...

dalam purse kau ada RM5. bole gitu?

Cz Aina said...

penyu sejuk - salah...

anom baha said...

nt aku bg ko kad kdt oke...

Cz Aina said...

anom-opssstt..sowi,i bkn pengguna kad kredit tegar @ spruh tegar...i xske dikejar2..bia i yg mengejar..kuikuikui..