Chenta

Chenta owh Chenta!!! sje2 berbual kt blog sendiri..kdg2 xsume org senang utk duduk depan kte n dgr kte membuat luahan persaan atau bebelan kn..so kt sni jer yg aku boleh membebel dn xde org nk marah aku...jd sile bace dn jgn lupe tok komen k...

Thursday, June 23, 2011

~DraMa~

salam uollsssss...

sejak-sejak duduk kat rumah ni, semakin lah aku ni membadak.ape tidak nye, makan,makan dan makan jer yang aku tau.

kalau aku tak makan, aku capai kunci kete dan berjalan.... melaka lah, segamat lah, muar lah, gemas lah.. tunggu kl pun aku nk g..kohkohkohkoh...sangat senang ati.....

tapi ade satu lagi perkara yang aku terpakse n xmampu aku tepis bile dh duduk rumah ni ialah, menonton drama ok...siap aku hafal lagi..kohkohkoh.....

tapi bukan bermaksud aku xde keje lain ok......aku pn ade keje nk kene buat, dr bangun tido sampai la tutup mata nk tido..tapi yang penting, kehidupan sgt la best ble time makan n drama.....kohkohkoh...

n sekarang ni aku tengah teruja tengok citer kat tv 3 pukul 7.....pukul 7 ok!!!!



dpt bayangkan tak macam mane aku nk bukak tv time maghrib.... naseb bek la bapak aku die selalu kat ruang depan tgk tv.aku lak tgk tv kat ruang tgh...so xnmpk sgt..tp bile die lalu nk ke dapo, aku buat2 la macam tgh buat bende len...n volume tv tu sgt la menipu ok...slowwwwww saje..kehkehkeh...
sebelum aku tgk drama ni, step2 yang aku kene lalui :
1.aku ade saku kene basuh pinggan dulu, aku cuci laju2 sampai berdentum2 pinggan mangkuk kat dapur tu ok..

2.lepas tu aku kemas meja makan sebab abah aku dia akan makan malam selepas solat maghrib n sebelum berita pukul 8.....so aku kemas n panaskan lauk2 sume tu dgn penuh kecepatan nye ok..hahahaahahahah...

3.lepas tu aku mandi laju, n terus amik wuduk..

lepas tu aku dok diam2 depan tv sambil tunggu citer start!!!!!!!!!!!!!!!

4.bile iklan jek, aku trus g solat...tp kdg2 aku tension sbb mak aku saje jek solat lame2...hahahaahhaha..die dengki sbb aku lumbe dgn die nk solat cpt....xbaik tol perangai aku kan????? tp xde la aku solat tonggang langgang jek..solat betol2 la.....

pastu kawan2???????????????

AKU DOK LA MENGADAP BALIK TV TU..hahaahahahahahahah...

ok x????? pandai x aku drama????

aku xboleh la xtengok cter tu...sbb die best...ske gler tgk fasha sandha dgn iqram dinzly tu..hohohohohoho.......

6 comments:

miss_aszni said...
This comment has been removed by a blog administrator.
miss_aszni said...

Weh,itu adaptasi dpd novel tau..aku dh bace novelnye..sedih kot..haha..

Cz Aina said...

yer ke???
aku ske gler dow....

Andrik McVean said...

hi there, i have just followed your blog..i hope you can follow me back..u have a nice blog here..
i will be waiting for you on my blog...see u there..cheers

Rtp Farra Arisha said...

namapak gayanya pelakon dlm cerita ituu semuanyaa tgh hott skrg nii :))

Cz Aina said...

andrik n farra - tq coz sudi dtg..huuuhuu..